Werkzaamheden

Wij zijn ook actief in de agrarische dienstverlening/ loonwerkzaamheden voor derden. Wij zijn actief in de grondbewerking, zaaiwerkzaamheden zoals mais,granen,gras en groenbemesters, agrarisch transport, klepelen van gewassen en hooibouw. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.

 

 

 

Grond cultiveren gebeurt met een 3balks vleugelschaar cultivator met schijven om zo de bouwvoor goed los te trekken en een goede menging te krijgen.

Een andere vorm van grondbewerking doen we met een front cultivator om de grond te mengen en achter een Evers forest woeler om de grond dieper los te trekken tot onder de bouwvoor.   Dit gebeurt als de omstandigheden ideaal zijn voor het zaaien van bijv. Groenbemesters of tarwe.

Ploegen doen wij met een lemken opal 180 vierschaar ploeg.

De alles-in-een bewerking om de grond klaar te leggen om te zaaien doen we met een front cultivator en achter de agrisem voorzetwoeler, kopeg en een rabe croskillrol.

De traditionele wijze van het land klaar leggen wordt gedaan met een guttler frontpakker, de agrisem voorzetwoeler, kopeg en rabe croskillrol. 

Het zaaien van tarwe, gerst, haveren groenbemesters wordt gedaan met de agrisem voorzetwoeler en een Amazone zaaicombinatie met 24 rotec scharen. De zaaicombinatie is voorzien van een guttler simplex ultra synthetic 56cm rol om een nog beter resultaat te krijgen.

 

Gras en bijv. Luzerne wordt gezaaid met een guttler frontpakker en de Amazone zaaicombinatie met guttler simplex ultra synthetic rol. Zo wordt de grond gelijkmatig aangedrukt.

Het zaaien van mais wordt gedaan met een kverneland Accord maiszaaimachine, 6 rijen met Schijfkouters 

Het transport van tarwe, bieten en aardappelen gebeurt met een cebeco 18 tons tandem kipper en een vaia 15 tons tandem kipper.

Schijveneggen wordt gedaan met een schijveneg van 3 meter breed.

Schijveneggen wordt toegepast bij het verkleinen van groenbemesters en restgewassen en zo een goede menging met de grond te krijgen wat de vertering verbeterd.